Skip to main content

back 2010

NIT Bar

Mödling, Restaurant,Wohnungen
Cafe, Stadtpark, Wohnen am Park
Wohnen am Park, Cafe Restaurant Mödling

While folding in on it self from the busy street the building fades out into the park. The body seeks to complete the void between the park/city and old/new. By using the cultural heritage building´s given heights it descends down to the level of the park by following the existing stone wall, the outer limit. The body gives place for the park to extend itself towards the city as a green courtyard.

Apartments are arranged in two floors canopying over a parking lot and held in place by a large column that contains the main staircase. The apartments shade themselves from the city life by having public spaces facing the park and private spaces towards the gap between the existing building and the existing inner courtyard.

An old tree is left untouched and becomes central to the restaurant as it wraps around the tree forming a green atrium and bleeding out in the interior of the restaurant through a forest-inspired column placement. The roof of the restaurant becomes an extension to the courtyard and serves as an event terrace.